menjünk vissza!

nosztalgiablog

Ezek voltak a 2000-es évek legcoolabb kiegészítői

2017. december 12. 19:18 - nemethsarii

Divatkalauz nosztalgia módra

Az 10-15 évvel ezelőtti önmagunkat - legalábbis ami a külsőnket illeti -, sokan letagadnánk. Ezért bizony gyakran a használt kiegészítőink tehetőek felelőssé. Ma a szekrényem és az emlékeim mélyére ásva megmutatom nektek, szerintem mik voltak a 2000-es évek legmenőbb darabjai!

Party szemüveg

flourdia.jpg

Az elsőszámú bulikellék, a party szemüveg elterjedésében az akkor még szólóban nyomuló Flour Tomi szerepe vitathatatlan. Szombat esténként minden szórakozóhelyen felbukkant egy pa-pa-pa-partiarc, aki ebben táncolta végig az éjszakát. Hogy a rácsok közül mennyire lehetett kilátni, arról szívesen elbeszélgetnék vele, de a menőség áldozatokkal jár.

Kitűzők minden mennyiségben 

egyedi-kituzo-keszites-macskak.jpg

Legyen szó akár a kedvenc metálbandánkról, akár a cicánkról, a 2000-es években szinte kötelezőnek számított rajongásunkat kitűzők formájában is kifejezni. Nekem Nirvanas és Metallicás is volt az iskolatáskámon, de be kell vallanom, inkább csak a látszat kedvéért, ugyanis a Nirvanatól akkoriban csak a Smells Like Teen Spiritet ismertem...

Lábtyű

25_226_26680_a491a62df5df8082aad7f624e4a8e49d_b70e0d_301.jpg

Azt hiszem erről a kreálmányról nehéz lesz pozitívan nyilatkozni. :D A 2005-ös karácsonyi kívánságlistámon első helyen ülő lábtyű megszerzése után hamar ráébredtem, hogy sikerült melléfogni. Ez a zokni ugyanis elképesztően kényelmetlen volt, mert egyesével rátapadt a viselő lábujjaira, amik nap végére teljesen elzsibbadtak...

Szegecses öv

images_1.jpg

Az emo, mint stílusirányzat elterjedésével számtalan kiegészítő robbant be a piacra. A szegecses öv volt szerintem közülük a leghasznosabb, ugyanis többféle öltözékhez illett, ráadásul egy hosszabb felsővel még el is lehetett rejteni, ha például évnyitóra mentünk, de a lelkünk mélyén lázadni szerettünk volna. 

Dupla ujjas gyűrű

2h56uj5.jpg

A lábtyűnél csak picivel kényelmesebb kétujjas gyűrűkkel könnyű volt feldobni a megjelenésünket. Leggyakrabban kereszt formában voltak elérhetőek, de viselésük nem volt veszélytelen. Egy reggel iskolába menet én magam is megkaptam egy idős néni kritikáját, miszerint vallási jelképekkel tilos viccelődni. Innen üzenem neki, hogy semmi ilyesmi nem állt szándékomban! 

Szilikonkarkötő

melynyomott-szilikon-karkotok2.jpg

Ez a kiegészítő a mai napig nem ment ki a divatból, de igazi fénykorát a 2000-es években élte. Valamelyik nyáron minden második emberen láthattuk az egyik sportújságból származó narancssárga SZERETEM A SPORTOT verziót, de a legkirályabbak az egyszavas (pl. PEACE, LOVE, COURAGE, RESPECT) változatok voltak. 

Csuklószorító

kap_kiegeszitok_iron_maiden_csuklovedo_izzadtsagtorlo_logo_the_final_frontier_razamataz_fekete_2wgycmqr.jpg

Rocker koromból - ami hasonlóan komoly volt, mint a Nirvana iránti rajongásom - megmaradt emlékül egy agyonhordott fekete csuklószorító, amiben a legjobban azt szerettem, hogy még tesiórán sem kellett megszabadulnom tőle, mert a tanárok azt hitték, hogy a sportolás miatt használom. :)

Ujjatlan kesztyű

ujjatlan-hosszu-kesztyu-fekete-szurke-03.jpg

Bővítve az értelmetlen kiegészítők sorát, meg kell említenem az ujjatlan kesztyűt, ami mai szemmel nézve szerintem csak színpadon mutat jól. Télen abszolút nem lehet hasznát venni, legalábbis a tenyerem még életemben nem fázott, de az ujjaimon rendszeresen érzem a csipős hideget.

Kockás sál

img-thing.jpg

Egy újabb kellék az emósoktól, amit más stílusirányzatok képviselői is magukra ölthettek. A fekete általában megjelent rajta, de a másik szín szabadon választható volt. 

Lábujjgyűrű

668.jpg

A nyári BRAVO GIRL magazinok egyikéhez minden évben lábujjgyűrűt adtak ajándékba. Ezeket én valahogy sose tartottam vonzónak, úgyhogy nem is hordtam őket, de megfeledkezni róluk egy divatkalauzban semmiképpen sem szabad. 

Te milyen kincsekkel bővítenéd a 2000-es évek legcoolabb kiegészítőinek listáját? Várom a javaslatokat kommentben! :) 

3 komment
Címkék: divat 00s

A bejegyzés trackback címe:

https://menjunkvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr2413483451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2017.12.13. 09:02:40

Te ugye nagyon fiatal vagy, hogy a 60-70-80as évek divatszarjait a kétezres évekhez kötöd?

na jó, a szilikonkerkötö tényleg aránylag fiatal.

Treff Bubi 2017.12.13. 09:37:21

+1: mini műanyag cumik a táskára fűzve.
süti beállítások módosítása