menjünk vissza!

nosztalgiablog

GAME OVER - Elfeledett (?) játékok a floppy korszakból

2017. december 15. 16:08 - nemethsarii

Menjünk vissza a betárcsázós internet előtti időkbe, amikor a számítógépet csakis a floppyról indítható játékok miatt használtuk. Neked mik voltak a kedvenceid? Én ezeket szerettem a legjobban. 

Mario

mario2.gif

Abszolút favorit! Imádtam eltűnni a csövekben, ráugrálni a teknősökre, és szétbombázni a gonosz virágokat! Az első verzióban a negyedik pályánál valamiért mindig elakadt a játék, de később felfedeztem a Mario & Luigi címen futó javított verziót, ami már jól működött. 

Dyna Blaster

dyna-blaster-01.jpg

Robbantgatós játék, ahol a gonosz tulipánok, békák, macik és kacsák elpusztítása során egyre közelebb jutsz a kastélyhoz, míg végül ki nem szabadítod onnan az elrabolt kislányt. Ha elveszne az összes életed, GAME OVER előtt kapsz egy jelszót, amit a főmenüben megadva tovább folytathatod a küzdelmet!

DuckTales - The Quest for Gold

ducktales10.png

Dagobert bácsi komoly kihívóra akad a "Duck of the Year" versenyben. A cím elnyeréséért vetélytársánál több pénzt kell összegyűjtenie világ körüli útja során. Minden állomáson vár rá egy feladat (barlangtúra, esőerdei kalandok, helikopterröptetés...), de szerencsére unokaöccsei és Daisy segítségére az összes pályán számíthat. 

Commander Keen 4 - Goodbye Galaxy: Secret of the Oracle

maxresdefault.jpg

Egy nagyon szerethető játék, amiben minden pálya külön kis világot képvisel, és természetesen a hozzájuk illő zene sem maradhat el. (A legviccesebb "Miragia"-é!) A kőházakba mindig érdemes bemenni, mert kincset rejtenek, és a falakban sok a titkos átjáró, de a zöld csigakakival jobb, ha vigyázol! 

Bumpy

bumpy21.gif

Egy mosolygós, pattogó labdával, különböző pályákon édességet gyűjteni - erről szól a játék. Erdei iskolában voltunk éppen az osztállyal, amikor az ottani számítógépteremben megismerkedtünk vele, és 5 nap alatt sikerült is végigvinni! :)

Dr. Rudy

125444-drrudy.jpg

Vírusokkal és gyógyszerekkel való tetrisjáték, a háziorvosok ajánlásával!

The Lion King

lionking-3_1.jpg

Órási vita alakult ki egy ovis zsúron, amikor a házigazda bekapcsolta a Lion King játékot... Mindenki ki akarta próbálni ugyanis, hogy tud ugrálni Simbával a sziklákon, és milyen érzés egy struccon lovagolni, miközben pontokat gyűjtesz. Szerencsére az anyukák rendet tettek köztünk, mielőtt elfajultak volna a dolgok... A játék során egyébként Simba felnő, és a végén Zordonnal is meg kell küzdenie!

Prince of Persia

prince-of-persia_1.png

Hát igazából én mindig meghaltam az első szakadéknál ebben a játékban, de tudtam, hogy sokan szerették, úgyhogy a próbálkozást hosszú ideig nem adtam fel. A herceg karakter feladata bejárni a kastélyt, legyőzni az őröket, és (természetesen) kiszabadítani a királylányt. 

Commander Keen 1: Marooned on Mars

ck1.png

A Commander Keen széria első része, kezdetleges, de nagyon aranyos grafikával. Teljes hangerőn ajánlott játszani, az effektek ugyanis csodálatosak!! 

SkyRoads

skyroads-ss3.png

Ebben az űrben játszódó alkotásban semmi más dolgunk nincs, mint járművünkkel végigszáguldani különböző pályákon. Lehet, hogy elsőre könnyűnek tűnik, de amikor mi az iskolai könyvtárban játszottuk, sokszor heves billentyűzetcsapkodás és üvöltözés lett a vége, mivel egy rossz mozdulat, és máris a semmiben találod magad... 

Doom

93124-doom_1993_id_software_-2_1.png

No. 1 tiltólistás játék. Talán pont ezért volt olyan érdekes. Másra nem tudom fogni, ugyanis csak lőni kell, egyetlen gomb nyomkodásával... 

The Settlers

screenshot-5.png

Ilyen szép épületeket nem sikerült vele felhúznom, de a Settlers nevű városépítő játék mindig kedves emlék marad. Azt szerettem benne a legjobban, hogy mindenfelé kis emberek járkáltak és egyesével hordták össze a gerendákat a házak készítéséhez. 

Formula One - F1

f1_1.jpg

Klasszikus autóversenyzős játék, Forma 1-es pályákon. Multiplayer üzemmódban is működött!

Prehistorik

screenshot-2.png

A híres ősemberes játék. A főhős furkósbottal üti agyon a dínókat, és a barlangokban talált gyümölcsökkel tartja megfelelő állapotban az energiaszintjét. Többféle cheat is ismert volt hozzá, de persze az örök életnek vettük leginkább hasznát.

Aladdin

aladdin-3_1.jpg

Ebben a klasszikusban Aladdin karakterét vezetjük végig a rajzfilmből ismert helyszíneken. A gyűjthető pontok alma formájában jelennek meg, és az akció is biztosított, mivel rengeteg ellenfelet kell karddal legyőznünk. 

Thomas the Tank Engine & Friends

thomas-tank-engine-and-friends-ss3.png

Thomasszal valamiért játék formájában előbb találkoztam, mint meseként. Nem igazán tudtam, mit kell csinálni, csak jó volt nézni, ahogy a vonat futkározik a síneken. :) Ma utánanézve kiderült, hogy a feladat itt különböző szállítmányokat eljuttatni a kijelölt úticélba. 

Just Grandma and Me

408295-just-grandma-and-me-windows-3-x-screenshot-leaving-for-the.jpg

Ez a játék egy végtelenül aranyos mese alapján született, amiben a (nem tudom milyen lények táborába tartozó kisfiú) strandra megy a nagymamájával. Az izgalom abban rejlett, hogy minden egyes képkockán rákattinthattunk a tárgyakra/élőlényekre, és a klikkelés nyomán mindig történt valami. 

Tom & Jerry: Cat-astrophe

tom.jpg

Ez volt a legeslegelső (DOS) játék, amivel találkoztam! Egy ovistársamnál próbáltam ki, aki akkoriban az egyetlen számítógéppel rendelkező ismerősöm volt. Jerryvel kellett lennünk, és feladatunk Tom bosszantása volt, pl. úgy, hogy tojásokkal dobáljuk meg őt. 

Ski or Die

2389-ski-or-die-dos-screenshot-downhill-blitz.gif

Ebben az igazi téli játékban mindent kipróbálhatunk, amit egy jól felszerelt síparadicsomban csinálni lehet! A klasszikus hegyről lesikláson túl van snowboard, síugrás, csúszkálás gumikarikával,  sőt még egy hatalmas hógolyócsatában is részt vehetünk. 

Ahogy a mellékelt ábra mutatja, már a kilencvenes években is elég széles volt a kínálat számítógépes játékokból. Te mikre emlékszel ebből a korszakból? :)

2 komment

Ezek voltak a 2000-es évek legcoolabb kiegészítői

2017. december 12. 19:18 - nemethsarii

Divatkalauz nosztalgia módra

Az 10-15 évvel ezelőtti önmagunkat - legalábbis ami a külsőnket illeti -, sokan letagadnánk. Ezért bizony gyakran a használt kiegészítőink tehetőek felelőssé. Ma a szekrényem és az emlékeim mélyére ásva megmutatom nektek, szerintem mik voltak a 2000-es évek legmenőbb darabjai!

Party szemüveg

flourdia.jpg

Az elsőszámú bulikellék, a party szemüveg elterjedésében az akkor még szólóban nyomuló Flour Tomi szerepe vitathatatlan. Szombat esténként minden szórakozóhelyen felbukkant egy pa-pa-pa-partiarc, aki ebben táncolta végig az éjszakát. Hogy a rácsok közül mennyire lehetett kilátni, arról szívesen elbeszélgetnék vele, de a menőség áldozatokkal jár.

Kitűzők minden mennyiségben 

egyedi-kituzo-keszites-macskak.jpg

Legyen szó akár a kedvenc metálbandánkról, akár a cicánkról, a 2000-es években szinte kötelezőnek számított rajongásunkat kitűzők formájában is kifejezni. Nekem Nirvanas és Metallicás is volt az iskolatáskámon, de be kell vallanom, inkább csak a látszat kedvéért, ugyanis a Nirvanatól akkoriban csak a Smells Like Teen Spiritet ismertem...

Lábtyű

25_226_26680_a491a62df5df8082aad7f624e4a8e49d_b70e0d_301.jpg

Azt hiszem erről a kreálmányról nehéz lesz pozitívan nyilatkozni. :D A 2005-ös karácsonyi kívánságlistámon első helyen ülő lábtyű megszerzése után hamar ráébredtem, hogy sikerült melléfogni. Ez a zokni ugyanis elképesztően kényelmetlen volt, mert egyesével rátapadt a viselő lábujjaira, amik nap végére teljesen elzsibbadtak...

Szegecses öv

images_1.jpg

Az emo, mint stílusirányzat elterjedésével számtalan kiegészítő robbant be a piacra. A szegecses öv volt szerintem közülük a leghasznosabb, ugyanis többféle öltözékhez illett, ráadásul egy hosszabb felsővel még el is lehetett rejteni, ha például évnyitóra mentünk, de a lelkünk mélyén lázadni szerettünk volna. 

Dupla ujjas gyűrű

2h56uj5.jpg

A lábtyűnél csak picivel kényelmesebb kétujjas gyűrűkkel könnyű volt feldobni a megjelenésünket. Leggyakrabban kereszt formában voltak elérhetőek, de viselésük nem volt veszélytelen. Egy reggel iskolába menet én magam is megkaptam egy idős néni kritikáját, miszerint vallási jelképekkel tilos viccelődni. Innen üzenem neki, hogy semmi ilyesmi nem állt szándékomban! 

Szilikonkarkötő

melynyomott-szilikon-karkotok2.jpg

Ez a kiegészítő a mai napig nem ment ki a divatból, de igazi fénykorát a 2000-es években élte. Valamelyik nyáron minden második emberen láthattuk az egyik sportújságból származó narancssárga SZERETEM A SPORTOT verziót, de a legkirályabbak az egyszavas (pl. PEACE, LOVE, COURAGE, RESPECT) változatok voltak. 

Csuklószorító

kap_kiegeszitok_iron_maiden_csuklovedo_izzadtsagtorlo_logo_the_final_frontier_razamataz_fekete_2wgycmqr.jpg

Rocker koromból - ami hasonlóan komoly volt, mint a Nirvana iránti rajongásom - megmaradt emlékül egy agyonhordott fekete csuklószorító, amiben a legjobban azt szerettem, hogy még tesiórán sem kellett megszabadulnom tőle, mert a tanárok azt hitték, hogy a sportolás miatt használom. :)

Ujjatlan kesztyű

ujjatlan-hosszu-kesztyu-fekete-szurke-03.jpg

Bővítve az értelmetlen kiegészítők sorát, meg kell említenem az ujjatlan kesztyűt, ami mai szemmel nézve szerintem csak színpadon mutat jól. Télen abszolút nem lehet hasznát venni, legalábbis a tenyerem még életemben nem fázott, de az ujjaimon rendszeresen érzem a csipős hideget.

Kockás sál

img-thing.jpg

Egy újabb kellék az emósoktól, amit más stílusirányzatok képviselői is magukra ölthettek. A fekete általában megjelent rajta, de a másik szín szabadon választható volt. 

Lábujjgyűrű

668.jpg

A nyári BRAVO GIRL magazinok egyikéhez minden évben lábujjgyűrűt adtak ajándékba. Ezeket én valahogy sose tartottam vonzónak, úgyhogy nem is hordtam őket, de megfeledkezni róluk egy divatkalauzban semmiképpen sem szabad. 

Te milyen kincsekkel bővítenéd a 2000-es évek legcoolabb kiegészítőinek listáját? Várom a javaslatokat kommentben! :) 

3 komment
Címkék: divat 00s

A kilencvenes évek 5+1 legmenőbb fővárosi látnivalója

2017. december 11. 19:57 - nemethsarii

Szerintem.

Budapesti gyerkőcként a kilencvenes években még nem a Gellérthegy és a Duna-part voltak a legszuperebb helyek számomra a városban. Nem a szépséget, vagy a csendet, hanem inkább a kalandokat kerestem. Hogy hol találtam meg? Hát ezeken a helyeken!

1. Hologram Galéria a Párisi Udvarban

marcius_049.JPG

A Párisi Udvar önmagában is izgalmas hely volt a nagy építkezés megkezdése előtt, hiszen ha bementünk és  felnéztünk a mennyezetre, szebbnél szebb mintázatokat láthattunk a tetőüvegekben. (Ráadásul innen indult a titokzatos Kígyó Udvar alagútja, amin keresztül a Haris közbe lehetett eljutni.) Ezen a helyen bújt el a kedvenc üzletem, a Hologram Galéria, ahol minden egyes kiállított tárgyat egyesével kellett felfedezni, ugyanis csak bizonyos szögből láttuk, milyen képet rejt az adott képkeret. Igaz, hogy a meztelen nénik is képviseltették magukat, de a gyerekbarát alkotások között volt bohóc, dinoszaurusz, sőt még leopárd is. 

2. Budai Skála

thimage.jpg

Sajnos az áruház, mint kereskedelmi egység Magyarországon egyre inkább eltűnőben van, mivel a verseny a bevásárlóközpontok javára dőlt el. Bár semmi bajom sincs a plázákkal, egy kicsit hiányzik az áruházakban, az osztályok között való sétálgatás. A Budai Skálában meglepő módon a játékosztály volt a kedvencem, azon belül is a Barbie-k sorában, és a Play-Doh gyurmák között töltöttem a legtöbb időt. 

3. Gyerek részleg a Szent Gellért fürdőben 

A Gellért nem csak amiatt menő hely, mert tavaly ott készült Ryan Gosling budapesti fotósorozatának egy része. Hanem azért is, mert gyönyörű az épület, éés... ÓRÁNKÉNT BEINDUL A HULLÁMFÜRDŐ! Amikor még túl kicsi voltam hozzá, hogy meglett felnőttekkel hullámozzak, az 5 összekapcsolt medencéből álló gyerek részleg kárpótolt mindenért. Képes voltam egy teljes napot eltölteni a (bokáig érő) vízben, és még az sem tántorított el, hogy délutánra mind a 20 ujjam végét kimarta a klór! Éppen ezért most nagyon furcsa látni, hogy a pancsolások helyszínén már asztalok és székek állnak. 

pagony_1.jpg

4. Budapesti Vidámpark 

5099360_55e43c859657443988ea766e4869314c_wm.jpg

Annak ellenére hogy a hullámvasutak közül én maximum a János vitézesre mertem felülni, óriási rajongója voltam a Budapesti Vidámparknak. Imádtam a nagy körhintát, az Elvarázsolt Kastélyt, és határozott emlékeim vannak egy bizonyos színes csúszdáról is, amin szőnyegekkel kellett lecsúszni. Szerencsére a Vidámpark esetén nincs minden veszve, ugyanis pár éven belül megnyitja kapuit a Pannon Park, ahol az immár műemlékké nyilvánított régi játékok is helyet kapnak majd. 

5. Bartók mozi

12010024.JPG

Évekkel az első multiplexek megjelenése előtt jártam a Bartók moziban. Ez valószínűleg 1994-ben lehetett, mivel a Lassie című filmet néztem meg. Hogy a kutya történetén belül konkrétan miről volt szó, azt sajnos nem tudnám megmondani, de a Bartók moziban SAJTOS popcornt árultak! SAJTOS POPCORNT! 

+1: Bármelyik NEM EU-konform játszótér

61485007.jpg

A nagy bandázások színhelye! Itt találkoztunk délután és hétvégén az ovistársaimmal, hogy átadjuk magunkat a vad hintázásnak, és az estébe nyúló "kéz-láb fogózásnak" a kör alakú mászókán. A legmenőbb játszótereken még rakéta is volt, és aki fel tudott mászni a legfelső emeletére, elnyerte az örök dicsőséget! 

Kicsit elszomorít, amikor látom, hogy a gyerekkorom fontos helyszínei sorra tűnnek el...  De még mielőtt bárki zokogni kezdene, gondoljatok csak az Állatkertre, a Csodák Palotájára, a Tropicariumra, vagy a Fővárosi Nagycirkuszra. Ezeket még mindig bármikor meglátogathatjuk, sőt valljuk be, az utóbbi években rengeteg király új hely nőtt ki a földből Budapesten, a játszóházaktól kezdve, a Miniversumon át a szabadulószobákig. :)

3 komment
Címkék: 90s Budapest

Jó reggelt, kiskalózok!

2017. december 10. 07:13 - nemethsarii

Kezdődjön ez a nap, úgy mint a régi szép időkben!

hqdefault.jpg

1998-tól a sárga és a piros kalózok ellepték az RTL Klub képernyőjét a hétvégi reggeleken. A gyerekek mindig egy-egy iskolát képviseltek, és különböző ügyességi feladatokban mérték össze az erejüket. Volt "képösszerakósdi", memóriajáték, kókuszdióhordás rákjárásban, hordórobbantós igaz-hamis, sőt még táncverseny is! 

A műsort Jónás Rita vezette, akit lehetetlen volt nem szeretni, annyira lelkesen terelgette a kicsiket a játékok során. (Egyébként jelent meg CD-je is Szevasztook címmel!)

Rita hűséges papagája, Kampócsőr pedig minden adást végigcsipogott. Valószínűleg a hang inkább valamilyen hangfalból jött, de gyerekként ilyen dolgokkal könnyű volt megvezetni. Kampócsőr annyira népszerű volt, hogy az otthon ülők rajzokat készítettek róla, amik mindig bemutatásra is kerültek. 

A zsűrizést komoly 10 évesek végezték egy külön csónakból, nagyon menő hajóskapitány jelmezben. Az ő feladatuk volt krétával meghúzni a startvonalat a sorversenyekhez és kiosztani a csapatok között az aranytallérokat, melyek összegyűjtéséért cserébe a délelőtt végén minden kiskalóz ajándékokat vihetett haza. 

kolyokklub-jonas-rita-1998_1.jpg

Sőt mi több, a sztárvendégek sem maradtak el, így mindig egy zenés produkció is színesítette a napot; az előadás után pedig a hírességek beálltak a kalózok közé vasmacskára karikadobálást játszani.  

Ezért a műsorért tényleg hajlandóak voltunk reggel 7-kor kelni hétvégén, és az is biztos, hogy a fültépő "Hajrá sárgák! Hajrá pirosak!" kiáltozástól 5 perc múlva már teljesen fel is ébredtünk!

Szerencsénkre a YouTube-on van fent egy adás az első évből, ami pont valamikor Mikulás után volt látható, úgyhogy ma igazán aktuális lehet, ha szeretnéd ezzel indítani a napot!

Húzd fel a vitorlát, fordítsd a hajó orrát új és új világ felé! :)

 UI: Van itt még valaki rajtam kívül, aki az "Ujjé, víg kalózok" részt "újévi kalózoknak" énekelte? :)

 

 

3 komment
Címkék: vetélkedő 90s TV

10 honlap, amit 10 éve nem nyitottam meg

2017. december 09. 11:39 - nemethsarii

Egész nap Facebookozol? Felkelés után első dolgod csekkolni az Instát? Na és 10 évvel ezelőtt milyen honlapokat böngésztél? Képzeld, a legtöbb még ma is működik, csak már jóval kevesebben kíváncsiak rájuk. Fedezd fel velem újra az internet legjavát! 

1. KvízPart.hu

kvizpart.jpg

Tisztán emlékszem a napra, amikor az iskolai könyvtárban - hetekig tartó próbálkozás után - az osztálytársaimmal végre legyőztük szs-t, és megoldottuk a Harry Potter kvízt a KvízParton. A "Sztárok - Ki van a képen?" című gyorskvízek is nagy kedvenceim voltak!

2. TeveClub.hu

images.jpg

Tuti, hogy elveszve valahol a karavánok és a datolyák között, nekem is van egy hibernált tevém a "Tétova Teveclubban". Körülnézve a tevefarmon felfedeztem, hogy Bill Clinton még mindig él, és még mindig ő a TeveLeltár elsőszámú tagja! Saját teve nélkül a kétezres évek elején elképzelhetetlen volt az élet, és ha csak napi 5 perc internetezésre volt lehetőségünk, akkor is az etetés/tanítás volt a legfontosabb teendő. 

3. Képeslap.hu

kepeslap.png

 

Valamikor elképesztően menőnek számított az emailes képeslapküldés. Mindjárt itt a karácsony, mi lenne, ha idén újra kipróbálnánk? :) 

4. myVIP.com

myvipkicsi.JPG

Az iwiw ugyan letaszíthatatlan volt a magyar közösségi oldalak trónjáról egy évtizeddel ezelőtt, de a myVIP személyében azért komoly vetélytársa akadt. Ezen az oldalon már azt is megnézhettük, ki kattintott a profilunkra,  sőt rengeteg fotót is fel lehetett tölteni! Igaz, hogy a myVIP logó levakarhatatlanul rajta maradt a profilképünkön, de én imádom azokat az embereket, akik a Facebook adatlapjukra is feltették őket. :)

5. Napiszar.hu

 

napiszar.png

A kilencedikes informatikaórák legszebb pillanatait köszönhetjük ennek a honlapnak a gimis osztálytársaimmal, mert még a legsötétebb percekben is képes volt minket jó kedvre deríteni!  Igaz egyszer megtörtént, hogy egy ismerőst láttunk viszont az oldalon MEZTELENÜL... 

6. chat.hu

0924e489ef6c4e2e822d59b822089a17_small.png

A hely, ahol az lehetsz, aki csak akarsz, és a képen láthatóhoz hasonlóan értelmes társalgásokba keveredhetsz - amíg Kriszta néni (a könyvtárosnéni általánosban) észre nem veszi, hogy megnyitottad a tiltólista 1-es számú weboldalát... 

7. SlaveLand.hu

nevtelenji.png

Amikor a TeveClub már nem nyújtott kellő mértékű izgalmat, jött a SlaveLand, ahol saját földönkívülit nevelhettünk, azt remélve, hogy egy nap átvesszük majd vele az uralmat a Föld nevű bolygó felett.

8. DollzMania.com

doll.png

Az oldal, ahol babákat lehet öltöztetni, sőt még a frizurát is te választhatod ki! Fiúknak kifejezetten izgalmas lehet!

9. www.florenciabertotti.gportal.hu

flor.png

A legmenőbb Csacska angyalos oldal videókkal, dalszövegekkel, képekkel... Itt minden délután meg lehetett vitatni, mit csinált aznap Don Frigo - feltéve, ha az ember betartotta az elsőszámú gportálos szabályt: NE LOPJ!

10. CitroMail.hu

citromail.jpg

Amikor a freemail már nem számított elég előkelőnek, sokan váltottak citromailre. Nagyobb tárhely & menőbb emailcím! 

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én kedvet kaptam átböngészni ezeket az oldalakat! Megyek is "szörfözni"! Ha tudsz ajánlani még hasonló siteokat, jöhet kommentben! :)  

52 komment
Címkék: internet 00s

Carlos Daniel vs. Victor Manuel

2017. december 08. 13:05 - nemethsarii

Ez itt a kérdés!

Az ezredforduló közeledtével hazánkban is sorra bukkantak fel a mexikói szappanoperák a televíziók képernyőjén, melyek minden hétköznap délután gondoskodtak róla, hogy kellő mennyiségű INTRIKÁVAL fűszerezzék meg az életünket. (Egyébként ezzel a szóval azóta sem találkoztam semmilyen más kontextusban...) Az igazi szappanoperából nem hiányozhat az igazi szívtipró, na de mégis melyikük az?? 

1999 júniusában az RTL Klub bemutatta a Paula és Paulina című teleregényt Gabriela Spanic főszereplésével, aki rögtön 2 karakter bőrébe bújhatott, megformálva egy a születésükkor elválasztott ikerpárt. Félreértés ne essék, nem sziámi ikrekről van szó, csak sima ikrekről. :) 

A két lány élete teljesen máshogy alakult: Paula gazdag és gonosz, Paulina pedig szegény, de jólelkű lett. Amikor felnőtt nőkként egy bárban összetalálkoznak, Paula elhatározza, hogy 1 évre szerepet cserél hasonmásával, hogy amíg Paulina az otthonában eljátssza helyette a gondoskodó feleséget és édesanyát, a szeretőjével kedvére utazgathasson. 

Na, ekkor lép színre Paula férje, CARLOS DANIEL.

paula_es_paulina_banner.jpg

A magyar nézők által már az Esmeraldából ismert Fernando Colunga azonnal elrabolta Paulina és persze a tévé előtt ülő hölgyek szívét. Ő volt a tökéletes férfi: igazi családapa, forróvérű latin szerető, és mi tagadás, a bankszámlája is mutatós volt.

102 résznyi bonyodalom után természetesen győzött a jó, fény derült a szerepcserére, és az a sok-sok INTRIKA sem maradt büntetlenül. 

Ha a részletekre is kíváncsi vagy, jelenleg a TV2-n követheted az eseményeket minden hétköznap 14:45-től. 

Még mielőtt bárki azt hinné, megtalálta álmai (szappanoperájának) férfiját, bemutatom Carlos Daniel legnagyobb vetélytársát, VICTOR MANUELT

rene.jpg

Ő a Titkok és szerelmekből lehet ismerős, melyet szintén az RTL Klub-on láthattunk 1999-ben a délutáni műsorsávban. A történet szerint a sikeres üzletasszony, Luciana Hernández de Duval szerződteti modellügynökségéhez a lenyűgöző szépségű Cristinát, de arról fogalma sincs, hogy a fiatal nő valójában a születése után a helyi árvaházban hagyott lánya. A súlyos titok ólomként ül Luciana vállán, ráadásul Victor Manuel, a fia(!), beleszeret Cristinába... 

m7gaab.jpg

Victor Manuel egyébként igazi nőcsábász hírében áll, akinek a röpke 155 rész alatt két nőtől is születik gyermeke, de fordulatokra itt is bőven számíthatunk, hiszen a mexikói szappanoperákban szinte minden sarkon felbukkan egy BESTIA, aki felfedi a rég eltemetett családi titkokat, és tisztázza a "ki, kinek a gyereke" kérdést.

Ha téged is érdekelnek a válaszok, kapcsolj az Izaura TV-re minden hétköznap 19:00-kor! 

A nézők számára ez a karakter leginkább azért lehetett vonzó, mert az igaz szerelem megtapasztalása után a személyisége teljesen kicserélődött, és Cristina mellett a rosszfiúból jófiú vált. A páros boldogságáért egy ország drukkolt, én legalábbis biztosan, ugyanis még a naplómba is felírtam a következőt: "A kedvenc részem a mai Titkok és szerelmekből: Cristina új esélyt ad Victor Manuelnek." (ezt minden bizonnyal a tévéújságból másoltam ki, ahol mindig elolvastam, mi fog történni a következő epizódban!) 

Remélem, valamennyire a ti életeteknek is része volt ez a két sármőr, és segítetek majd dönteni a nagy kérdésben:

Carlos Daniel vagy Victor Manuel? 

Én nem szeretnék befolyásolni senkit sem! 

4196070_640px.jpg

1 komment

Kedvenceink a 90-es évekből: Spice Girls

2017. december 07. 09:35 - nemethsarii

farandula_spice_girls_embarazada_farandula_1-e1487763103857.jpg

Ha valamire emlékszünk a kilencvenes évek popzenéjéből, az biztosan a Spice Girls; a kultikus GIRLPOWER csapat, akik Wannabe című slágerükkel bombaként robbantak be 1996-ban. Az 5 lány találkozása egy casting eredménye volt, de a világsikerre valószínűleg senki nem számított, amikor meghirdették a válogatást. 

Annak ellenére, hogy mindössze 2 nagylemezük jelent meg az eredeti felállásban, dalaikat mind a mai napig felismerjük, sőt talán még pár koreográfiára is emlékszünk. (Én legalábbis a Stop című számhoz tartozó táncot bármikor elő tudom adni!) 

Az ötösfogat igazi különlegessége a lányok jól kidolgozott karaktere volt, hiszen a rajongók valamelyikükkel biztosan tudtak azonosulni.

Mel C volt Sporty Spice, aki mindig melegítőben járt, sőt szaltózni is tudott! (A Wannabe klippjében épp egy asztal tetején.) A karján lévő ikonikus tetoválást pedig lehetetlen elfelejteni!

e0f81f51152cd083a82cd807b4974458.jpg

Geri, vagyis Ginger Spice a vörös démont alakította, aki nem félt a fura színkombinációktól ami a hajszínét és a ruháját illeti, és magabiztosságával hamar a nők példaképévé vált. 

d0d108174014dbc4dea7fe38d166542c--geri-halliwell-ginger-hair.jpg

Emma (Baby Spice) az ártatlan, örök gyerek karakterét formálta meg. Öltözködésében jó sok plüss anyaggal és rózsaszínnel dolgozott.

cgkkg5mwwaaip3n.jpg

Mel B Scary Spiceként a vadóc lány szerepében volt látható. Sokszor járt leopárdfoltos, zebracsíkos, vagy kígyómintás ruhákban, sőt még nyelvpiercinget is csináltatott, ami abban az időben a menőség csúcspontja volt!

eb11db1e668515e83c929e2aaf22daf9--scary-spice-costume-mel-b.jpg

Victoria, azaz Posh Spice pedig kifinomult ízlésével az elegancia kedvelőinek szolgált mintául. Mára - miután hozzáment David Beckhamhez - igazi divatdiktátor vált belőle! 

vb_gucci2.jpg

 

Mindössze 2 évvel a debütálás után, 1998-ban Geri bejelentette, hogy kiszáll, és inkább szólóban próbálkozik. A többiek ugyan 2000-ben még kiadtak egy nagylemezt, de azzal korábbi sikereiket már megközelíteni sem tudták. A csapat nemsokára feloszlott. Később mindannyian jelentettek meg szólódalokat, de azok népszerűsége össze sem hasonlítható a Spice Girls slágerekéivel. 

2007-ben a rajongók nagy örömére ismét öten álltak kamerák elé, de csupán egyetlen dal, a Headlines (Friendship Never Ends) erejéig. Azóta többször felröppentek a pletykák, miszerint a Spice Girls hamarosan visszatér, de a lányok egyelőre még nem adtak hírt magukról ebben a témában.

spice-girls-spice-girls-696136_404_500.jpg

 

Amennyiben megtörténik a csoda, és újra együtt láthatjuk-hallhatjuk őket, természetesen azonnal hozom a jó hírt! 

2 komment
Címkék: zene 90s kedvenceink

Mit kaptunk a Mikulástól a kilencvenes években?

2017. december 06. 13:57 - nemethsarii

the-santa-clause.jpg

 

Bizonyára ma is, mint kisgyerekkorodtól kezdve minden december 6-án, reggel arra ébredtél, hogy a cipőd/csizmád/bakancsod/szandálod/mamuszod az éjjel titokzatos módon csokival telt meg. Amennyiben nem az utcán vetted észre, hogy a lábfejeden kívül más is van a cipődben, valószínűleg mosolyogva nézegetted, mit hozott neked idén a Mikulás. És arra még emlékszel, mit kaptál tőle a kilencvenes években? :) Íme néhány lehetséges megoldás: 

Kinder tojás

http_2f_2fi_huffpost_com_2fgen_2f3930198_2fimages_2fn-kinder-surprise-eggs-628x314.jpg

Kinder tojás nélkül nem telhetett el sem a húsvét, sem pedig a Mikulás látogatásának napja. A kilencvenes években ráadásul még azt sem lehetett tudni, hogy fiús vagy lányos meglepetés rejtőzik a csokiban, így én kislányként például rengeteg pici autót gyűjtöttem össze az évek során. Természetesen kidobni tilos volt őket, így csak gyűltek szépen a Kinder figurák tárolására szolgáló dobozaimban.

"Felnőtt fejjel" néha azon kapom magam, hogy a csokinak jobban örülök, mint magának a játéknak, ami viszont nem változott, az a jól bevált mozdulat a bontogatás megkezdése előtt: a fülemhez tartom, és megrázom, hogy halljam, össze kell-e majd rakni a tojásban rejtőző meglepetést. 

Chokito

23700736.jpg

"Ronda, és finom!" Így szólt a boltok polcairól sok-sok évvel ezelőtt eltűnt Chokito reklámszlogenje. A ronda jelzőt csupán amiatt aggatták rá, mert a csokibevonat alatt lévő rizspelyhektől furán rücskös lett a felszíne, de az íze kárpótolt mindenért. 

3BIT

22966.jpg

A csokoládé, tej és keksz hármasából álló 3BIT a kilencvenes évek második felében tűnt fel a kínálatban. Úgy volt az igazi, ha a három réteget külön ettük meg belőle! Szerencsére ma is lehet kapni, és a méretéhez képest elég laktató is. 

Nesquick csoki

letoltes.jpg

A Nesquick leginkább kakaó formájában volt része a mindennapjainknak a kilencvenes években. Az ezredfordulóhoz közelítve azonban már gabonapehelyként is elérhetővé vált, így iskolába készülődés közben minden reggel kaptunk belőle egy adagot, és a szüleink is nyugodtak voltak, hisz a csoki mellett kalciumot, vasat és még ki tudja hányfajta vitamint is bevittünk vele a szervezetünkbe. A csokiszelet változat népszerűsége ugyan kisebb volt mint az előbbi termékeké, mégis szívesen emlékszünk rá, hiszen jól esett megenni egyet olvasás és környezetismeret óra között a szünetben, ráadásul a gyártás során arra is ügyeltek, hogy a csoki minden egyes kockájára egy-egy nyuszifej is kerüljön. 

Téli fagyi

linzer-teli-fagyi.jpg

Ez a nyalánkság még a hetvenes években vált népszerűvé hazánkban, elsősorban a gyerekek körében, hiszen így már a hideg hónapokban sem kellett fagylalt nélkül maradniuk. A klasszikus tölcsérben csokikrém lapult, a tetején pedig egy étcsoki réteg fedte le a kompozíciót. Bár személyes véleményem szerint decemberben sem lesz semmi bajunk egy jó nagy fagyikehelytől, sok szülő (és gyerek) tökéletes alternatívának tartotta a téli fagyit a nagy hidegben. Meg persze a Mikulás is. 

+1: Adventi naptár

nintchdbpict000286077126.jpg

Néha előfordult, hogy a december legfontosabb kelléke, az adventi naptár csokival csak 6-án a Mikulás jóvoltából érkezett meg hozzánk, de olyankor már fennállt a veszély, hogy egyszerre fogjuk bepótolni a lemaradást. Ezért a szülők jobban tették, ha 1-jén átadták az idei ablakos édességbombánkat. Bár én egyszer mind a 24 csokit megettem együltömben, de mentségemre legyen szólva, még olyan kicsi voltam, hogy nem értettem a játék lényegét... :) 

Több, mint 20 év elteltével a Mikulás napja továbbra is különleges maradt, és remélhetőleg a Ti cipőitekbe is került valamilyen édesség múlt éjjel. Ha igen, osszátok meg velem kommentben, milyen finomságokat kaptatok, és 20 év múlva azokról is írok egy bejegyzést! :)) 

2 komment