menjünk vissza!

nosztalgiablog

Szilveszteri móka - nosztalgia módra

2017. december 31. 20:46 - nemethsarii

...avagy arcok, akik nélkül nem volt szilveszter a kilencvenes években!

2017. december 31. Bármennyit is kapcsolgatjuk a tévét (a szilveszteri házibuli mélypontján), szinte mindenhol filmekkel találkozunk. De nem volt ez mindig így! A kilencvenes években csak úgy áradt felénk a móka a képernyőről különböző kabarék és szórakoztató műsorok formájában, melyeknek számos, országszerte ismert arcot köszönhetünk.

A Besenyő család

595.jpg

A L'art pour l'art társulat által megformált - idillinek semmiképpen nem nevezhető - család mindennapjaiba is bepillantást nyerhetett az a tévéző, aki a Vastyúk is talál szeget szilveszteri epizódjára kapcsolt. Besenyő Pista bácsi anno előszeretettel ijesztgette Galla Miklós Margit karakterét a jól ismert "Savanyúcukor!" felkiáltással, miközben az emésztési gondokkal küzdő Anti bácsi körbe-körbe botladozott a lakásban, időként jól fenéken billentve Nagy Natáliát, azaz Evetkét. 

Torgyán József az Uborka című műsorból

hqdefault_2.jpg

Az Uborka című politikai kabaréműsor egyik legemlékezetesebb karaktere, a Torgyán József figura minden szilveszteri epizódban kifejtette véleményét a lezáruló évről, és a következő választási kampányra vonatkozó terveibe is beavatott minket.  

Kató néni

22403_608x456.jpg

A Szeszélyes Évszakokból ismert idős, falusi asszonyt Ihos József alakította. Kató néni előszeretettel mesélt a népi hagyományokról, de akár az urát is hajlandó volt kibeszélni ország-világ előtt. 

Lagzi Lajcsi

4989_720x405.jpg

 

Ha szilveszter, akkor Dáridó! A kilencvenes évek végén indult műsor hamar a magyarok kedvence lett, így az óévet is Lajcsival és sztárvendégeivel búcsúztatták. A kiváltságos (nyugdíjas) nézők még a stúdióba is bejutottak, hogy a színpad mellett elhelyezett asztalok mellől tapsolhassanak kedvenceiknek. 

Gálvölgyi János

csiz_1.jpg

Az ezerarcú paródiamester kezdetben a közmédián, később pedig az RTL Klubon nevettetett minket az ország legnépszerűbb tévéműsorainak Gálvölgyis változataival. Sőt, még reklámokat is újraalkotott! 

Vidorka professzor

1_7_5_1146476_2035706.jpg

A Bruhaha című kabaré nagyfülű műsorvezetőjét Mikó István keltette életre. Tevékenysége a neves színészek által előadott vicces jelenetek felkonferálásán túl a Kató nénivel való beszélgetést is magában foglalta. 

Te még kivel egészítenéd ki a listát? 

Erre az évre valószínűleg már csak az M3-on maradt némi esélyed elcsípni a leghíresebb karaktereket, de tévézés helyett talán érdemesebb a barátokkal vagy a családdal bulizva/beszélgetve/társasozva töltened 2017 utolsó óráit! 

Szép estét, és boldog újévet! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menjunkvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr7413537177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása