menjünk vissza!

nosztalgiablog

Legyen tánc! - Legendás koreográfiák a '90-es és a 2000-es évekből

2018. január 16. 17:59 - nemethsarii

Amikor a limbó már kiment a divatból, de a twerkelés még nem hódította meg a táncparketteket, a következő dalok és koreográfiák gondoskodtak róla, hogy senki ne szomorkodjon a házibuliban!

giphy.gif

Los del Río - Macarena

                                    

A Macarena 1995-ben robbant be a nemzetközi zenei piacra, és közel 3 évig a listavezető dalok között szerepelt. Kevesen tudják, hogy a szerzeményt egy olyan hölgy ihlette, aki a seregbe vonuló szerelmét annak 2 barátjával is megcsalja! A spanyol férfiduó (ma már inkább nagypapaduó) világhírre tett szert a dallal, és ezt a sikert azóta sem tudták megismételni. A koreográfia rém egyszerű, ám annál mutatósabb, sőt akár az egész nóta végigtáncolható vele! :) 

Las Ketchup - The Ketchup Song (Aserejé)

Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a Macarena után a The Ketchup Song koreográfiáját ismerik a legtöbben a kilencvenes évek szülöttei közül. 2002-ben az egész világ üvöltve halandzsázta a refrént és közben teljes átéléssel mozgott a zenére. Sőt, én emlékszem olyan foci vb-s meccsre is abból az évből, amikor egy-egy gólt is ezzel a tánccal ünnepeltek meg a játékosok! A három testvér alkotta lánycsapat tulajdonképpen az egész karrierjét a paradicsom és a belőle készült ketchup költői képeire építette. 

Chilli feat. Carrapicho - Tic, Tic Tac

Ha azt mondom, "bácsi,bácsi, tangó" akkor már biztosan te is tudod, melyik dalról beszélek! A szerzemény anno még a Hupikék Törpikék aktuális lemezéről sem maradhatott le. A brazil gyökerekkel rendelkező dal a nagydumás, kék hajú néni előadásában igazi nyári sláger volt; a tánccal pedig még hódítani is lehetett!

Spice Girls - Stop

Nem maradhat ki a gyűjteményből az egyik nagy kedvencem, a Spice Girls sem. Emlékeim szerint több daluknak is megvolt a maga konkrét koreográfiája - amit előszeretettel bámultam a ma már ereklyének számító "Spice Girls koncert" című videókazettámon. A Stop a második albumukon szerepelt, a videóklippből pedig átismételhető a hozzá való tánc. 

Hip Hop Boyz - Megbántottak

A Backstreet Boys és az N'Sync nyomán természetesen Magyarországon is megjelentek a táncoló fiúbandák a kilencvenes években. A legikonikusabb mozdulatsorok szerény véleményem szerint a Hip Hop Boyzhoz kapcsolódnak, akik Megbántottak című daluk klippjében nem spóroltak az energiával. Egyébként ők tényleg lefektették a hazai hiphoptánc-oktatás alapjait, Real Action break szekcióit pedig mindig csodálva figyeltük. 

Beyoncé - Single Ladies

Gondoltad volna, hogy ez a dal és a hozzá készült koreográfia idén lesz 10 éves? A 2000-es évek második felében született Single Ladies táncot azóta számtalan helyen és formában viszontláthattuk (sőt nem egyszer férfiak is próbálkoztak vele), de csakis a DÍVA előadásában az igazi. 

Shakira - Waka Waka (This Time for Africa)

Még pont belefér a gyűjteménybe a 2000-es évek legvégén, a dél-afrikai foci vb-re íródott Waka Waka című sláger és annak koreográfiája, amit Shakira tolmácsolásában ismerhettünk meg. A vuvuzela után ez a második legemlékezetesebb szimbólum a világversenyről. 

Amennyiben a posztot olvasva te is kedvet kaptál végigtáncolni az említett dalokat, máris egy lépéssel közelebb vagy az újévi "idén sokat fogok sportolni" fogadalmad teljesítéséhez. Ha további edzéstippekre vágysz, keress elő egy jó kis Bíró Ica fitnesskazettát; ha pedig szívesen megosztanád kommentben, milyen koreográfiákra emlékszel még a '90-es és a 2000-es évekből, ne fogd vissza magad! :) 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menjunkvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr413578695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lady Ann 2018.01.17. 15:49:29

Azért hang nélkül végignézve elég kemények ezek a táncok :D

2018.01.17. 20:42:32

A Chilli feat. Carrapicho - Tic, Tic Tac c. szám olyannyira népszerű volt, hogy még orosz nyelvű változat is készült belőle. :)
indavideo.hu/video/Murat_Naszyrov_-_A_fiu_Tambovba_szeretne_menni_1997

totii 2018.01.17. 21:00:07

Úgy gondolom elég bőkezően szórjuk a "legendás" jelzőt.
süti beállítások módosítása